wordpress razvijalec

WordPress je vsem dobro poznana platforma za postavitev in urejanje spletnih strani. Gre za odprtokodni sistem, ki ga imenujemo tudi CMS (ang. Content Management System), kar v slovenščini pomeni ‘sistem za urejanje vsebin’. WordPress se tako danes uporablja za manipuliranje s spletnimi stranmi, pisanje blog in SEO vsebin ter upravljanje spletnih trgovin.

WordPress razvijalec - člen, ki ga enostavno morate imeti v svoji ekipi

Priljubljenost WordPress platforme je v zadnjih letih močno narasla, predvsem na račun njegove priročne uporabe. Še pred nekaj leti je bila namreč izdelava spletne strani vse prej kot enostaven postopek, še posebej kadar je šlo za poslovne spletne strani. Te namreč potrebujejo implementiranje naprednejših funkcij in specializirano programersko znanje. S pomočjo WordPress-a lahko danes enostavno in nezahtevno spletno stran postavi tudi manj izkušen uporabnik, najpogosteje preko aplikacije Softaculous v nadzorni plošči cPanel. Rezultat je osnovno urejena in funkcionalna spletna stran. Poleg vam odgovarjajoče predloge (ang. template) izberete še poljubno število vtičnikov (ang. plugins), ki poskrbijo za dodatne funkcije vaše spletne strani. Ena, dva, tri in zadeva je urejena.

 

Vendar ali je to dejansko tudi res? Kaj pa, ko potrebujete naprednejše, vam prilagojene funkcije na spletni strani, ali ko pride do različnih težav, ki oslabijo vaše poslovanje? Zaradi neznanja lahko pri ustvarjanju spletne strani naredite napake ali pozabite na ključne varnostne in druge pomembne nastavitve. Na tem mestu je smiselno, da se v igro vmeša WordPress razvijalec.

 

Pomanjkljivo izdelana spletna stran pa ni le neprivlačna za obiskovalce, ampak tudi lahka tarča spletnih napadalcev (ang. hacker). Te lahko po uspešnem vdoru na spletno stran ali trgovino namestijo zlonamerne kode in jo na tak način dobesedno uničijo. Leta garanja, truda in neprespanih noči gre tako v hipu v nič. Na udaru pa so tudi vaši osebni podatki in podatki vaših strank. Zavedati se morate, da le redno in pravilno posodabljanje vtičnikov, tem in ustrezni varnostni sistemi omogočajo zadostno zaščito strani ali spletne trgovine. Če sami nimate poglobljenega računalniškega in programerskega znanja vam svetujemo, da za pomoč pri postavljanju in upravljanju vaše spletne strani najamete strokovno usposobljeno ekipo. WordPress razvijalci bodo hitro in učinkovito poskrbeli za profesionalno izdelavo spletne strani, ki bo tudi primerno zaščitena. Ko je spletna stran postavljena, pa vam ob strani stoji zanesljiva IT podpora, ki rešuje težave ‘zdaj in takoj’.

Naša skupina

Skupina ZGroup počne ravno to – za vas pripravljamo številne nujno potrebne in uporabne spletno-informacijske rešitve. Smo pakt zvestih članov Zabec.net, Woo.ninja, DAT-IT in SPRD.Digital, ki vam pomagamo na poti do (digitalnega) uspeha. Poleg ponudbe spletnega prostora, postavitve in vodenja vaše spletne trgovine ter kreativnega in profesionalnega oglaševanja, s samodejnim varnostnim kopiranjem podatkov in podporo, poskrbimo tudi za vašo varnost na spletu. Kako? Preberite v nadaljevanju!

Kdo je v resnici WordPress razvijalec?

WordPress Development je storitev, ki jo izvaja usposobljena programerska ekipa Woo.ninja razvijalcev. Njihova naloga je razvoj različnih WooCommerce modulov, ki izboljšajo avtomatizacijo vodenja spletnih trgovin. Gre za module, ki poenostavijo izvoz in prikaz vaših izdelkov, povečajo prodajo, kupcem omogočajo enostavno plačevanje in pripravo nalepke za odpremo naročila. Na ta način dosežejo uporabniku prijazno zasnovo vaše spletne trgovine, kar bistveno pripomore k doseganju višjega uspeha.

 

Vendar pa pri plavanju v spletnih vodah pogosto naletimo na razburkane razmere. Zato Woo.ninja ekipa skrbi tudi za uspešno vodenje vaše spletne trgovine in vam nudi vso potrebno podporo. So vaš pomočnik, ki vam pomaga pri izdelavi in posodabljanju spletne strani. Po mnenju strank so najbolj popularni Ninja moduli:

PIAZZ

Ceneje.si

Mimovrste

One Click Upsell

Razlika med razvijalcem in izvajalcem WordPress je tako zares velika. Izvajalec zgolj postavi spletno stran, medtem ko razvijalec zanjo tudi ustrezno skrbi in jo s svojim znanjem nadgradi in izboljša. Za vas uredi namestitev in konfiguracijo vseh potrebnih modulov in tako skrbi za kar najbolj optimalno delovanje spletne trgovine. Gre torej za ponudbo, ki jo potrebuje vsak, ki si želi profesionalne pojavnosti na spletu.

Vse se začne z zakupom domene

domene

 

Seveda pa WordPress razvijalec ne deluje sam, za njim stoji celotna podporna ekipa. Preden se namreč lotimo celovitega WordPress urejanja, je potrebno priti na splet. Najobičajnejši način je izbira paketa gostovanja in zakup lastne internetne domene. Tu na vrsto pridejo žabci iz ekipe Zabec.net. Gostovanje mora biti zanesljivo, delovati hitro in zmogljivo. Kot najboljša rešitev za številne uporabnike se izkažejo paketi Premium gostovanja (ang. Premium host), saj omogočajo več prostora na Enterprise SSD diskih, na manj zasedenih strežnikih, z vključenim SSL certifikatom in mesečno tehnično pomočjo.

 

A zgolj obstajati na internetu ni dovolj. Vaša spletna stran mora biti zanesljiva, za kar poskrbijo SSL certifikati. Ti so nujno potrebni takrat, kadar se preko spletnega mesta prenašajo osebni podatki in podatki o bančnih transakcijah. Ti pa nikakor ne smejo pristati v napačnih rokah. Še posebej spletne trgovine morajo imeti vzpostavljeno varnost na najvišjem nivoju, saj omogočajo nakupovanje, kamor sodi tudi poslovanje s karticami. Sodobni uporabniki spleta so vse bolj ozaveščeni in se sumljivih strani izogibajo. SSL certifikati tako med drugim poskrbijo za dobro ime vaše strani na internetu.

 

Žabci pa so za vas vzpostavili tudi Kliniko za splet, ki uspešno diagnosticira in odpravlja vse morebitne težave z vašo WordPress stranjo. S pomočjo izkušene IT podporne ekipe so vaše skrbi popolnoma odveč. Nudijo vam ažurno posodabljanje jedra, tem in vtičnikov in odpravljajo nastale težave na vaši spletni strani.

Varnost vaših podatkov

Ko vaše poslovanje preselite na splet, morate poskrbeti tudi za varnost vseh podatkov – vaših in strankinih. Le ti so namreč ves čas na udaru nepridipravov, njihova izguba pa ima lahko katastrofalne posledice. Odlično podporo in varovanje vam nudijo sodelavci skupine DAT-IT, ki so zadolženi za številne napredne IT rešitve. Med drugim pa poskrbijo tudi za nadvse pomembno varnostno kopiranje z Veeam Cloud Connect Backup and Replication. Tako so vsi vaši podatki vedno shranjeni v obliki varnostnih kopij, kar omogoča njihovo zaščito, ob morebitnem napadu pa tudi hitro in efektivno obnovitev.

 

varnost podatkov

Do uspeha z optimizacijo

Po vzpostavitvi spletne strani in vseh varnostnih zahtev je čas, da vas uporabniki interneta spoznajo, na vas kliknejo in naročijo izdelek ali storitev. Za to poskrbijo kreativci in tehniki ekipe SPRD.digital. Razvijajo digitalne zamisli in jih oblikujejo v kreativne rešitve, ki spletnim stranem pomagajo do najvišjih pozicij na Googlovem iskalniku.

 

Razvoj tehnično dovršenih eCommerce rešitev pomaga pri delovanju tudi najkompleksnejših spletnih trgovin. Izvajanje analitike podatkovnih vzorcev pa je osnova, ki naročnikom storitve pomaga do boljših prodajnih rezultatov. Na tem mestu je vredno omeniti tudi izpiljeno oglaševalsko strategijo, ki vključuje digitalno oglaševanje, SEO optimizacijo, ustvarjanje privlačne vsebine za družbena omrežja in spletno analitiko. Pri svojem delu uporabljajo svetovno priznana orodja, kot so Google Ads, Google Anlytics in WordPress Yoast vtičnik.

 

ecommerce

 

Digitalno oglaševanje je ena izmed najhitreje spreminjajočih se področij, ki zato zahteva podporo izkušenih in strokovno usposobljenih ljudi. Za visoko uvrstitev na Googlu je potreben do potankosti izpiljen načrt spletne strani, njena maksimalna stopnja zanesljivosti in varnosti, odgovorno ravnanje in skrb za digitalne podatke in hkratno pravilno izvajanje optimizacije. Orodja in strategije, ki smo jih tokrat omenili pa so tista, ki v rokah poznavalca pomagajo do odličnih rezultatov. ZGroup zato stavi na moč združenosti različnih znanj in področij, ki vodijo do odličnosti.

 

Eva Gobec

07.11.2022

Še več pametovanj

Pri nas najdete Woocommerce module za vašo spletno trgovino in avtomatizacijo poslovanja.

Poglej blog

Poskrbite za varnost vaše WordPress spletne strani

Oktober je mesec evropske varnosti. WooNinje bomo zato vsak teden objavile pametne nasvete za zaščito vaše WordPress spletne strani. Ne spreglejte.

WordPress vtičniki in njihova učinkovitost v spletnih trgovinah

WordPress vtičniki so zelo priročno orodje, ki se ga poslužujejo številni lastniki spletnih trgovin. Pa veste, katere izbrati?

Novo pri WooNinja: uPay plačilna storitev

WooNinje smo posodobile svoj obstoječi modul za UPN plačevanje in mu dodali plačilno storitev uPay. Preverite, kaj vam ta ponuja.

Je posodabljanje WordPress vtičnikov res tako pomembno?

Zahteve po posodobitvah lahko srečamo na čisto vsakem koraku. Razlog? Ker so res zelo pomembne! Redno pa bi morali posodabljati tudi WP vtičnike.

Zakaj Woo.ninja?

Za vas imamo najboljšo in najhitrejšo spletno storitev, ki vam bo pomagala avtomatizirati WordPress spletno trgovino. Naj Woo.ninja moduli delajo za vas!

Najbolj popularni Woo.ninja moduli

Pri nas najdete WooCommerce module za vašo spletno trgovino in avtomatizacijo poslovanja.

Poglej vse module

UPN nalog – standardno plačevanje

Omogoča kupcu najbolj poznano in standardno plačilno metodo preko univerzalnega plačilnega naloga (UPN nalog) s QR kodo.

Najnižja cena - PID direktiva

Omogoča avtomatsko prikazovanje najnižje cene v zadnjih 30 dneh pri znižanih izdelkih v vaši spletni trgovini.

Minimax računovodstvo

Omogoča potrjevanje in izstavljanje računov vaše spletne trgovine iz WooCommerce. Ko stranka na spletni strani odda naročilo, se podatki direktno prenesejo v Minimax, kjer se kreira račun v obliki PDF in se ga izstavi stranki.

Ceneje.si – XML izvoz

Omogoča enostaven in hiter izvoz izbranih ali vseh izdelkov v vaši spletni trgovini v XML datoteko in uvoz v ceneje.si ter prikaz vaših izdelkov na ceneje.si.

© Wooninja.si
humanfrog Pogoji poslovanja